مقالات

کارگاه بلورسازی | برای ساخت بلور در این کارگاه‌ها چه مراحلی باید طی شوند؟

کارگاه‌هایی که بلور در آن‌ها جان می‌گیرد
  • کارگاه‌هایی که بلور در آن‌ها جان می‌گیرد

    بلورسازی از هنرهای کهن ایرانی است که امروزه هم از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد. در حال حاضر کارگاه‌های بلورسازی سنتی و مدرن وجود دارند که این نوع شیشه‌ها را در کشور تولید می‌کنند. فرایند بلورسازی شباهت زیادی به شیشه‌گری دارد. بلورسازی به دو روش فوتی و پرسی انجام می‌شود که روش فوتی به عنوان روش کلاسیک این کار شناخته می‌شود و این دو روش در برخی از مراحل نیز با هم اشتراک دارند. با این حال، برای تولید در تیراژ بالا از روش مدرن یعنی پرس استفاده می‌شود. در این مطلب از صنایع شیشه و بلور بختیاری با فرایند تولید بلور در یک کارگاه بلورسازی آشنا می‌شویم.

    برای خرید بلور باکیفیت به فروشگاه سایت مراجعه کنید.

    بلورسازی و شیشه‌گری؛ دو هنر شبیه به هم

    به طور کلی می‌توان گفت که بلورسازی و شیشه‌گری یک نوع هنر هستند و تنها تفاوت آن‌ها مربوط به مواد اولیه می‌شود. به این صورت که اگر می‌توان به صورت فوتی شیشه‌گری کرد، همین کار را می‌توان از طریق بلورسازی هم انجام داد.

    بلورسازی در کارگاه‌ به چند روش انجام می‌شود

    یک کارگاه بلورسازی، تولید بلور را می‌تواند به چند روش مختلف انجام دهد. این موضوع بستگی به امکانات کارگاه و همین‌طور سبک کارکرد کارگاه دارد. اما به طور کلی می‌توان گفت که بلورسازی را می‌توان به دو روش مدرن و سنتی انجام داد. هرکدام از این روش‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند. به‌عنوان‌مثال، بلورسازی به روش مدرن با سرعت خیلی بیشتری نسبت به سنتی انجام می‌شود. در مقابل، قیمت بلورهای سنتی بیشتر از نوع مدرن آن‌ها است. در ادامه لیستی از انواع روش بلورسازی وجود دارد:

    •  به روش سنتی
    •  حالت قالبی
    •  نیمه‌ سنتی

    پیشنهاد میکنیم مطلب زیر را هم مطالعه کنید: 

    بیشتر بخوانید:
    معرفی بهترین مارک بلور ایران | برترین کارگاه تولید کننده کدام است؟

    مراحل اجرای روش فوتی در یک کارگاه بلورسازی

    برای بلورسازی در یک کارگاه بلورسازی باید ابتدا مواد اولیه مورد نظر آماده شوند. سپس باید در داخل کوره حرارت ببیند تا به مواد مذاب تبدیل شوند. در ادامه، باید با کمک بوری ای میله دم که آن هم از قبل گرم شده است، اقدام به تولید حباب کنند. برای این منظور، باید میله دم را داخل مواد مذاب کرد و در آن دمید تا حباب موردنظر ایجاد شود. سپس باید پس از طی کردن برخی از مراحل و ایجاد دوباره یک حباب دیگر روی میله دم، به بلور اجازه داد که خنک شود.

    زمانی که بلور خنک شود، از حالت مذاب خارج می‌شود و فرم خمیری به خود می‌گیرد. در این مرحله دوباره باید میله دم را وارد کوره مواد مذاب کرد و بلور بیشتری را بیرون کشید. این کار باید تا زمانی انجام شود که اندازه حباب ایجاد شده به میزان مورد نظر برسد و همچنین از ضخامت مناسبی هم برخوردار باشد.

    پس از خارج کردن بلور مذاب و خنک کردن آن، استادکار، میله دم را به چرخش در می‌آورد تا بتواند به ظرف یا بلور مورد نظر، فرم اولیه را بدهد. لازم به ذکر است که در ادامه باید شیارهای در محل اتصال شیشه و میله فلزی واگیره ایجاد شوند که بعدا بتوان به راحتی بلور را از آن میله جدا کرد.

    در ادامه، یک میله واگیره به ته ظرف چسبانده می‌شود و استادکار میله واگیره یا همان میله دم قبلی را از  محل شیارهای ایجاد شده جدا می‌کند. در این میان ممکن است نیاز باشد که خمیر دوباره کمی گرم شود که محدودیتی برای این کار وجود ندارد. پس از این کار، نوبت به شکل دادن و ساخت و پرداخت دهانه و گلوی ظرف می‌رسد. پس از انجام این موارد، سته و تزئینات روی بلور قرار داده می‌شوند.

    برای خرید میوه خوری بلوری به دسته بندی سایت مراجعه کنید.

    روش قالبی؛ روش مدرن ساخت بلور در کارگاه های بلورسازی

    بلورسازی مدرن نام‌های مختلفی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به پرسی و فوتی – قالبی یا قالبی اشاره کرد. البته که میان روش فوتی – قالبی و قالبی تفاوت‌هایی وجود دارد. در بلورسازی پرسی یا همان بلورسازی مدرن، شاخت بلور در قالب‌های پرس بادی انجام می‌شود که از آن بیشتر برای تولید انواع بطری استفاده می‌شود. در این روش بلورسازی، مقدار مناسبی از بلور مذاب را با میله دم از کوره خارجی می‌کنند. تا اینجا، این روش مانند روش فوتی است. با این تفاوت که دیگر تولید حباب و بلور با میله دم انجام نمی‌شود؛ بلکه بلافاصله بلور مذاب را از میله دم جدا می‌کنند و در قالب پرس قرار می‌دهند.

    مطلب پیشنهادی: 

    بیشتر بخوانید:
    تفاوت بلور و کریستال | چه تفاوت‌هایی میان این دو نوع شیشه وجود دارد؟

    در ادامه و پس از قرار دادن بلور مذاب در قالب پرس، درب قالب را می‌بندند و فشار هوای وارد شده در قالب باعث شکل داده شدن خمیر می‌شود. در ادامه، قالب را باز می‌کنند و آن را در گرم‌خانه قرار می‌دهند. به همین دلیل است که می‌گوییم روش بلورسازی به صورت پرسی دارای سرعت بالاتری است و بهتر است که برای تولیدات با تیراژ بالا از این روش استفاده کنید.

    در صورت تمایل به خرید بلور باکیفیت در مدل های مختلف میتوانید با شماره 05 69 74 33 21 98+ تماس حاصل فرمایید.

    تفاوت بلورسازی فوتی-قالبی و قالبی

    در بلورسازی قالبی دیگر خبری از دمیدن در لوله دم نیست و تمام فرایند به صورت اتوماتیک توسط دستگاه پرس انجام می‌شود. این در حالی است که در روش فوتی – قالبی یا همان روش نیمه‌سنتی، در برخی موارد باید به سراغ دمیدن رفت. در این روش، ابتدا بلور مذاب را با میله دم از داخل کوره خارج می‌کنند. سپس با کمی دمیدن در میله اقدام به فرم‌دهی اولیه بلور می‌کنند و بعد از آن، حباب ایجاد شده را در قالب قرار می‌دهند. پس از طی شدن پروسه قالب‌گیری هم دوباره با کمی دمیدن، فرم زیباتری را به بلور می‌دهند و در انتها آن را به گرم‌خانه می‌فرستند.

    خرید شکلات خوری بلوری ارزان 

    صنایع شیشه بختیاری؛ پیشرو در صنعت بلورسازی

    در یک کارگاه بلورسازی می‌توان بلورسازی را به دو صورت سنتی و مدرن انجام داد که از جمله آن‌ها می‌توان به فوتی و پرسی اشاره کرد. البته که روش پرسی با عنوان قالبی هم شناخته می‌شود که در برخی مواقع با روش سنتی ترکیب می‌شود و به آن فوتی – قالبی می‌گویند. ما در بهترین کارگاه بلورسازی در تهران یعنی صنایع شیشه و بلور بختیاری بهترین بلورهای بازار را تولید می‌کنیم و تضمین کیفیت محصولات را ارائه می‌دهیم. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید انواع بلور، با کارشناسان ما تماس بگیرید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *